maanantai 30. maaliskuuta 2015

Hankintoja vaatekomeroon, keväinen kevyttoppis - New items, Spring is in the air...




Olin jo ihan unohtanut nämä kuvat. Musta kevyttoppikseni sai talvella keväisen kaverin, vaaleanharmaan kevyttoppiksen. Tämä oli suuri kompromissi sen välillä mitä olisi oikeasti halunnut, eli kalliin lämpimän vaaleanpunaisen kevyttoppiksen mutta sen sijaan hillitsin itseni ja hankin tämän ennestään edullisen harmaan puolella hinnalla oikeasta hinnasta. Joskus tämän toimivan, edullisen, järkevän ja pitkäikäisen vaatekomeron kokoaminen on tylsää. Tiedätte varmaan tunteen kun jokin vaate, jonka jätitte kauppaan jääkin kaivelemaan. Se lämmin vaaleanpunainen oli vaan juuri niin oikean sävyinen vaaleanpunainen. Huokaus.

Kaunis tämä harmaakin on, tykkään kovasti ja tykkäsin erityisesti tuosta kauluksettomuudesta. Tälläiselle huivi-ihmiselle se on oivallinen malli. Ja kauluksettomuus tekee siitä vähän erilaisen. Harmaa värikin on ihanteellinen, sen kanssa voi yhdistää melkein minkäväristä huivia ja asustetta vaan.

Voihan sitä laittaa vaikka vaaleanpunaisen kaulaliinan... ja lakata huokailemasta sen vaaleanpunaisen toppiksen perään...



I had forgotten all about these outfit pics. I allready had a black light down jacket and I have worn it a lot (last seen here) and now I wanted something similar light but warm for the spring. I had my eyes on one particularly beautiful warm pink one, but it was so expensive that I decided to buy this grey one instead. Im still coveting after the pink one, but since I dont have unlimited budjet, Im just going to go with this one and wear all different coloured scarfs and other cool things with it!  Maybe I get lucky next winter and find the pink one on Sale somewhere... Woman can always wish, right? What do you think about the grey one?

sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

The Liebster Award


Ihanainen Katja Optimismia ja energiaa 
blogista paiskasi tällä hauskalla haasteella. Haasteen tiedot alla.
Haasteen tarkoituksena on saada näkyvyyttä pienemmille blogeille ja haastaa mukaan alle tuhannen lukijan blogeja. Se keneltä haasteen saat, on keksinyt itse 11 kysymystä ja vastaavasti sinä keksit 11 kysymystä niille joille haasteen laitat eteenpäin. 
Katjan kysymykset olivat:  
1. Mistä sait idean perustaa blogin?
Huh. Nyt tulee eka pitkä vastaus, koska syitä oli enemmän kuin yksi. 
Ihan ensimmäisenä ajatus tuli siitä että tuntui ettei ihan tavalliselle XL-kokoiselle naiselle (myös siis erittäin pitkälle), joka painii puuttuvien vaateideoiden kanssa kanssa ollut ihan sopivaa blogia, josta olisi saanut ideoita. Toinen syy oli se että halusin nähdä/näyttää pystyykö edullisilla vaatehankinnoilla perustamaan toimivan vaatekomeron. Ja kolmas syy oli haastaa vähän itseä oppimaan pukeutumisesta, sillä aina kun näki valokuvan itsestään ja asuistaan teki mieli paeta paikalta. Asuissa vaan tuntui aina olevan jotain vialla. Neljäs syy oli ajatus siitä, että jos minä voin oppia niin ehkä joku muu oppii myös siinä sivussa ja saa ideoita pukeutumiseensa.
 
2. Entä mistä sen nimi kumpuaa?
Heh. Tähän on helppo vastata. Koosta ja kukkaron koosta. Jos joku ei nyt vielä tiedä niin nytkin liki 15 kiloa hoikempana kuin aloittaessa, paitsi kokoa muutenkin, mutta myös pituutta riittää muillekin jaettavaksi. Virallinen mittaus taitaa olla 177cm.
3. Mitä seuraat televisiosta?
Yleensä katson televisiota tosi vähän, mutta lemppareita ovat "Koirakuiskaaja" ja Bones joka on ihan ehdoton ykkönen!
 
4. Mikä on lempilehtesi, oletko tilaaja?
Apua. Olen tosi huono lehtien lukija, Talo & Koti on kyllä lemppari. En tilaa mitään lehteä. Meille tuli harrastuksen vuoksi ainakin 5 erilaista koiralehteä (molemmille) ja jokunen sisustuslehti, joita kukaan ei ehtinyt koskaan lukea, joten lakkautin kaikki. Myös jäsenlehdet omalta osaltani. Ystävät kantavat luettuja lehtiä tullessaan, joten niiden osalta täällä kierrätetään.
 
5. Tennarit vai korkkarit?
Molemmat. En osaa kuvitella elämää ilman. 


 
6. Mihin aikaan palaisit, jos saisit elää viikon elämästäsi uudestaan?
Varmaan suurinpiirtein viiden vuoden taakse ja hovikuvaajan kanssa tehtyyn reissuun Kreikan niemimaalla Makedonian alapuolella sijaisevalle Halkidigin niemimaalle, josta löytyy toinen toistaan ihanampia autioita hiekkapoukamia, kreikkalaista ruokaa, ihania vuoristokyliä ja männyn tuoksua.
 
7. Pelottavin kokemuksesi?
Pelottavin oma kokemus on varmaankin ollut räntämössössä moottoritieltä ulosajo joskus 15 vuotta sitten kun takana tuli rekka jota tuijotin hetken ajan nokakkain kun auton keula oli pyörimisen ajan tulosuuntaan päin. 
 
8. Mieleenpainuvin kommentti blogiisi?
Niitä on muutamakin, mutta kaikki liittyvät samaan asiaan. Mieleenpainuvimpia ovat olleet juuri ne kiitokset tavallisuudesta juuri niiltä muilta tavallisilta naisilta joita alunperin ajattelinkin kun blogia perustin. Kuulostaako yhtään järkevältä? Minusta sana tavallinen on hyvä sana.
9. Suomen kivoin kaupunki?
Nyt pistit pahan. Helsingissä syntyneenä mun on pakko vastata että Helsinki, vaikken tykkää yhtään kaikesta "kehityksestä" siellä. Mutta siellä on nuoruus ja nuoruuden ihanat muistot<3

 
10. Joulu vai juhannus?
Juhannus ihan ehdottomasti! Kesä ja ruohontuoksu, yötön yö ja läheisimmät likellä. 
 
11. Kuuluuko ensi kesääsi/yleensä festarireissu?
Heh. Tämä on ihan Katjan näköinen kysymys. Luultavasti ei. En tykkää isoista väkijoukoista. Jos kuuluisi festarit niin ne olisi luultavasti Pori Jazz tai sitten joku missä Sir Elwoodin Hiljaisilla väreillä olisi keikka. Rocklegendoista tahtoisin nähdä Brucen, Scorpparit (joka kyllä tulee suomeen heinäkuussa!) tai Aaron Nevillen. 
Katja haastoi tähän haasteeseen kovin montakin blogia, minä tahtoisin haastaa seuraavat blogit:


11 kysymystä näille blogeille:
1. Mikä sinusta on parasta bloggaamisessa?
2. Lempivärisi?
3. Maailman paras paikka?
4. Lempiharrastuksesi?
5. Paras reissusi ikinä?
6. Maailman paras elokuva?
7. Paras lukemasi kirja?
8. Meri vai järvi?
9. Lempiasusi ja miksi?
10. Lempilegendasi?
11. Jos saisit lotossa päävoiton, miten käyttäisit sen?
Tarttukaa haasteesen jos tuntuu omalta. Mukavaa sunnuntai-iltaa<3

lauantai 28. maaliskuuta 2015

Harmaata persikan kanssa ja lauantailinkki - Grey with peach and saturdaylink...


Lauantaista aamupäivää sinne ruudun toiselle puolelle ihanaiset (ja miksei miehetkin)! Tämä viikko on ollut vähän sellainen kevät keikkuen tulevi... Säiden puolesta ja vaatetuksen puolesta. Mietin eilen kun tulin kotiin nahkasaappaissa ja untuvatakissa vesisateessa että pitäisikö kenties lukea jatkossa säätiedotukset hieman paremmin?? Muutamana päivänä taas olen istunut autossa kotimatkalla ja miettinyt että hei mitäs minulla oikein onkaan tänään päällä, onko mitään asukuviin kelpoista? Taitaa tulla loma tarpeeseen...

Harmaata ja persikkaa oli taasen värekokeilu, jonka bongasin pinterestistä, siellä näytti niin hyvältä! Ja sitäpaitsi kaikki valkoiset paitapuserotkin olivat pesussa, siksi oli pakko laittaa hennon persikan värinen paitapuserokin neuleen alle. Persikan värinen huivi on muutaman vuoden vanha lahja rakkaalta ystävältä. Pehmoinen ja lämmin, taitaa olla kashmir-silkkisekoitetta, mutta olen usein miettinyt että mitähän muuta sen kanssa voisi käyttää kuin valkoista ja mustaa. Harmaa ei ollutkaan juolahtanut aikaisemmin mieleen. Eikös tuokin vähän keväisyyttä? Ja persikan värinen kynsilakkakin toi hyvän mielen. Ihan sellaisen keväisen.




Tänään olisi tarkoitus vähän raivata huushollista taas tavaraa valmiiksi kirpputorikurmaa varten ja muuten vaan viettää ihan tavallista viikonloppua, lepo tulee tarpeeseen, toissä on edelleen kiireempi kuin koskaan. Toivottavast pian saamme sinne lisää porukkaa ja pikkuhiljaa alkaa kesätyöntekijöitäkin tulla huhtikuun puolesta välistä alkaen. Minkälaisia viikonloppusuunnitelmia siellä ruudun toisella puolella on? Tänäänhän siirretään kellojakin eteenpäin ja se mokoma nipistää yhden tunninkin vielä. Yleensä selviän kellojen siirrosta suhteellisen hyvin, nukkumaanmeno voi olla taas vähän hankalaa kun on pidempään valoisaa. Vaikuttaako kellojen siirto sinun nukkumiseesi?

Lauantain linkkinä tällä kertaa Style Cusp ja voi veljet miten ihanat keväiset nilkkurit ja ihanaa keväisen vaaleansinistä ja valkoista siellä löytyi asuista heti! Äkkiä keväisen lämpöiset ja kuivat ilmat meillekin kiitos! 

Mukavia lukuhetkiä ja leppoisaa viikonloppua<3

Grey and peach, this is a combination that didnt just come to my mind... I saw peach and grey together in pinterest and immedialtely remembered that I have this gorgeous peach coloured scarf that I got as a gift from a dear friend couple years back. I have previously worn it with white and black but not with grey before. Why not? Its great with grey. Makes the outfit even a little spring like. This week has been cold and more winter like than spring so I had to turn into my warmer sweaters again. 

Saturdays link this time is gorgeous Style cusp and I adore all the spring outfits there and wish the spring would finally come! 
Enjoy  reading and your weekend<3

keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Tummansininen bleiseri - Navy blue blazer...



Hyvää huomenta ja keskiviikkoa kaikille<3 
Ai miksi huomenta, no siksi että juuri tuossa vähän aikaa sitten heräsin aivan taivaallisen hyviltä päiväunilta. Pari viikkoa on mennyt huonosti nukkuessa sekä yöunia että päiväunia. Eikä tuohon huonosti nukkumiseen tässä huushollissa mitään kummallista syytä tarvita, eikä sitä oikein ole nytkään ellei ihan tavallista jatkuvaa työstressiä ja ihan tavallisia jokapäiväisiä murheita sellaisiksi lasketa. 

En varmasti valehtele jos sanon että viimeisen kahden viikon aikana en ole yhtä päivää lukuunottamatta kyennyt pysymään kotona hereillä yhtään kokonaista iltaa. Ja kuitenkin päiväunetkin ovat olleet kovin huonoa koiranunta. Kävin eilen muilla asioilla apteekissa ja tankkasin samalla kotiin hieman vitamiineja ja hivenaineita ja kaupastakin viimein löytyi Maca-jauhetta, joka on pitkään ollut loppu joka puolelta. Jospa se tästä nyt lähtisi ja tulisi kevätenergia ja villitys!

Työpäivä vielä ennen lomaa jäljellä 6! Luulen että loma tulee aika tarpeeseen, enkä aio lähteä minnekään tai tehdä mitään ihmeellisiä lomasuunnitelmia. En taida tehdä edes pääsiäissuunnitelmia vaikka yövieraita onkin tiedossa taas pääsiäisen ja loman ajalle. Viime pääsiäisenä meillä olikin varsinainen trafiikki kun juhlittiin äitini syntymäpäiviä ja muuten vain vietettiin pääsiäistä vähän isommalla porukalla hyvän ruuan kera.



Asukuvissa vaihteeksi vähän siistimpää toimistoasua, mutta farkkujen kera. Vielä en ole ihan kevätväreihin päässyt. Paksuimmat neuleet on jo tuuletettu ja pesty talviteloille, mutta meille ainakin tuli talvi vähän takaisin tänään ja satoi lunta tuollaiset reilut 5 senttiä ja ainakin toistaiseksi se on vielä maassa. Onneksi tein tänään etänä töitä, eikä tarvinnut miettiä minkälainen liikenne mahdollisesti tuolla lumisateessa oli. Innokkaimmat kun ovat jo vaihtaneet kesärenkaat alle. 
Miten viikko on sujunut tähän asti siellä ruudun toisella puolella?

I just woke up from a heavenly nap. I have been sleeping poorly the last couple of weeks so it felt good to have a nice nap after a work day. I still have 6 working days before I start my "winter" vacation. Yay! I cant wait. My mom is coming over but other than that I dont have any vacation plans. Just time to relax with the family during the vacation and easter time. Outfit of today is a navy blue blazer or jacket depends how you want to call it. I have put most of the woolen winter clothes aside but Im not quite still having the light colored spring feeling just yet. We had some more snow today, so the spring clothes will have to wait for just a little bit longer. Wednesday allready. How has your week been?

lauantai 21. maaliskuuta 2015

Viikon varrelta ja lauantailinkki - My week and saturdaylink...




 
Täällä on jo ehkä vähän kevättäkin rinnassa vaikka hovikuvaaja on ollut vielä koko viikon samassa flunssassa kotona ja minä vähän puolilla valoilla töissä. Lääkärin mukaan tämän kevään influenssa ei välttämättä nostakaan kovaa kuumetta, mutta on muuten hankala hoidettava jälkitauteineen. Aika moni onkin saanut keuhkokuumeen tai vähintään keuhkoputken tulehduksen jälkitautina, minä onneksi selvisin ilman mitään jälkitauteja, kop,kop. Nenä on vähän tukossa vieläkin ja energia on vähän hukka nimisessä paikassa. Kuvakollaasissa on vähän kuvia viikon varrelta ja näyttää olevan kovin kukkapainotteista tällä kertaa. Tosin yhdet villasukatkin ovat työn alla vanhojen puhkikuluneiden punaisten tilalle. Pari keittiön hyllyäkin sai vihdoinkin valkoista maalia päälleen, puunväristen hyllyjen maalaus kun oli työlistalla jo jonkun aikaa. 





Edellisissä postauksissa näkyneen harmaan takin ohella, käytössä alkaa olla jo viime syksynä? hankittu kevytuntuvatoppis. Vähän synkkähän tuo on väriltään kevääseen, mutta on niin superkätevä, lämmin ja kevyt. Podin aluksi sen hankinnasta huonoa omaatuntoa, kun en "tarvinnut" uutta takkia, mutta se on ollut kyllä käytössä enemmän kuin moni muu hankinta yhteensä. Onneksi huivilla saa siihenkin vähän keväisempää ilmettä. Rakkaus poltettuun oranssiinkaan ei ota loppuakseen, oranssi tuubikaulaliina lähtee herkästi naulakosta mukaan kevyt untsikankin kanssa.Pastellisävyt kyllä jo polttelevat mielessä keväisen auringonpaisteen myötä. Töissä on kyllä vielä suureksi osaksi ollut vähän tummempia värejä ja lämmintä päällä. Myös bootcut lahkeiset farkut pääsivät taas käyttöön vaihteluksi.

Kuinka viikko on sujunut siellä ruudun toisella puolella? 
 
Launtain linkkinä on tällä kertaa A Lily Love Affair
Siellä ollaan vähän lomatunnelmissakin, mutta sitä ennen keväisissä pastelleissa (minusta on hauska nähdä miten bloggaajat pukevat avokkaat ja pastellisävyt jo melkein lumen keskelle) ja ennenkaikkea sieltä löytyy vähän rohkeampaa aikuisen pukeutumista, joka laittoi minut miettimään että ollaankohan me suomalaiset vähän tylsiä pukeutujia? Turhan vaatimattomia? Pitäsikö osata olla rohkeammin nainen? 

Aurinkoista viikonloppua<3

Seems that spring has finally arrived here and this week has been sunny and gorgeus with all the sunshine we have had. Too bad that Im still a bit under the weather after that flu week before. Even being not quite well yet I can notice the change that the sunshine makes. I have a lot more energy and have allready made plans for spring. We even finally got around to painting couple of kitchen shelfs and I bought some tulips and daffodils. My favourite jacket this week have been the black light down jacket from last autum. Its just so light and warm enough. Black is a bit dark color right now but at least different scafs alter that a bit. I keep on dreaming about a pink light down jacket, but maybe next spring... 

Saturday link is A Lily Love Affair
Its all about bold adult outfits, enjoy reading and enjoy the sunny Weekend<3

torstai 19. maaliskuuta 2015

Hankintoja vaatekomeroon, Odd Molly - New item in my wardrope, Odd Molly...







Odd Mollyn Lovely knit jacket. Siinä on neuletakki, jonka hankintaa olen miettinyt monen monituista vuotta. Olen aina ajatellut että eivät ole ehkä ihan minun tyyliäni, mutta kovin kauniita. Lisäksi ajatus on ollut että ehkä suurin kokokaan ei ole riittävän suuri. Nyt kun niitä oli hyvässä alessa, päätin kokeilla miten se istuu minun päälleni. Ensimmäisen sovituksen jälkeen olin sitä mieltä että juu ei. Tekee vieläkin tasapaksumman näköiseksi ja kuviointi on aika villi. Mutta kuinka ollakaan toisella sovituskerralla se alkoi jo tuntua omalta ja totesin että kyllähän sitä voi pitää muutamallakin eri tavalla, kunhan laittaa tuota etummaista sitomisnarua varten vaikka silmukan jolla sen saa piiloon. Kolmannella sovituskerralla meistä tuli kaverit ja ihastuin. Tosi mukava päällä ja vähän erilainen. 

Arvaan että ruudun toiseltakin puolelta löytyy muutama ihminen, joka on miettinyt joskus tämän neuletakin hankintaa. Näitä ymmärtääkseni saa "normiväreissä", kausiväreissä ja vielä sekä villaisina että puuvillaisina. Mitäs mieltä olette? Tässä se nyt on tavallisen tasapaksun päällä. Normaalihintaisena en hankkisi, se on ihan liian paljon minun pienelle budjetilleni. 


Odd Molly´s Lovely knit jacket. There is a jacket that I have been wondering about for years. They always look great on someone else. Its available in many colors, season colors and even in wool or cotton. Now some colors were on a good sale and I decided to try it on. On a first try I thought not for me thanks, then I tryed it on second time and it left me wondering and on the third time I developed a crush once I undestood that you dont necessarely have to wear it just in one way. What do you think? Good or weird?
 


tiistai 17. maaliskuuta 2015

Nahkahousut - Leather pants...



Tässä on housut, jotka ovat olleet hankintalistalla kauan. Nyt ne vihdoin hankin, kun eteen tuli tarjous jolle ei kannattanut sanoa ei jos nahkahousuja mieli. Tosin hovikuvaaja myöskin yllytti näiden hankintaan, muisteli varmaan nuoruuttta ja prätkäaikoja... Joista muuten on jo suurinpiirtein sata vuotta....


Olen miettinyt tätä asiaa myös ekologiselta kantilta, tekonahkahousut vai aidot? Kummassakin on varmasti puolensa, päädyin aitoihin osittain ekologista syistä ja osittain lämmön vuoksi. Halusin housut, jotka lämmittävät mutta eivät varmasti hiosta. Nahkaiset housut on myös helpompi hyödyntää kun niistä aika jättää, nahkaa voi käyttää tehosteena ja paikkapaloina ja se myöskin maatuu, toisin kuin tekokuitu. Jos kiinnostaa, täältä löytyy mielenkiintoinen artikkeli asiaan liittyen.

Toinen asia, mitä huomasin miettiväni, oli ikätekijä. Huokaus. Tulin miettineeksi voiko tässä iässä enää käyttää nahkahousuja. Mutta kyllä voi! Jos aikoo käyttää niin mieluummin ehkä nyt kuin 80-vuotiaana, vaikka mene ja tiedä vaikka nämä kestäisivät sinne saakka...:D 

Näiden housujen mitoituksessa oli hieman toivomisen varaa, siksi ne luultavasti olivat niin edulliset. Nilkoista aika piukat, vyötäröstä hieman löysät, mutta tuo vyötärön löysyys jää sopivasti piiloon, koska tällä vartalon mallilla joka tapauksessa paita on aina vyötärön päällä.

Jossain postauksessa taisin mainita että mekot ja hameet juhla-asuna eivät ole oikein "mun juttu", mutta nahkahousutpa ovat! Yksinkertainen kashmir neule ja nahkahousut, eipä siihen paljon muuta tarvitse.

Valkoisen paidan kanssa tosi kivat. 

Samoin pitkän neuletakin.


Leather pants. That is an item that has been on my shopping list for a long long time. Since this is a blog where I introduce outfits that are cheap and chic they have had to wait untill I found a pair on a good Sale. This pair had a price tag that was actually ridicilously cheap. I ended up paying less than I would pay for a pair of faux leather pants. 

I did however think long and hard about pros and cons of real leather and faux leather. The ecological point of view is a question I often think when I shop. In my mind these leather pants are more ecofriendly than faux leather. These last longer, are byproduct of a foodindustry and when they finally are worn to pieces I can always use the pieces again for pathces and such. 

Lether pants are great with sweaters, white shirts and this grey long cardigan. I can even wear thise in the summer with tees.

maanantai 16. maaliskuuta 2015

Erilaisia elementtejä asussa - Different elements in outfit...






Liekö ennenaikainen viidenkympin villitys vai mitä, mutta jotkut asiat pukeutumisen suhteen ovat viime aikoina hieman muuttuneet. Tosin inspiraatio taisi tulla näistä vähän erilaisista nilkkureista ja niiden roheasta ulkonäöstä. Halusin yhdistää vähän rohkeammin erilaisia tyylejä katsoa mitä erilaisten tyylien sekoittamisesta seuraa. 


Harmaa takki on ollut hyvä hankinta monessakin suhteessa ja sen pituus juuri passeli. Lisäksi se taipuu moneen eri tyyliin. Tällä kertaa kokeilussa naisellisen leopardiprinttihuivin ja roheiden nilkkureiden kanssa. Hovikuvaaja ei ole vielä nähnyt näitä kuvia, mutta arvaan että kysyy varmaan seuraavaksi että missä oli tulva...:D 
Tiistaissa mennään, mukavaa alkanutta viikkoa<3



Im not sure what is happening with my style, but lately I have been wanting to do some things little differently and combine different elements little more boldly than usually. These booties are a bit different from my usual booties and I wanted to see how they look with a sleek coat and feminine classic leopard print. What do you think?

Allready tuesday, have a Good Week<3

sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Turhuusbudjetti - Vanity budget...







Lupasin kertoa teille jokin kerta minun "turhuusbudjetistani" ja nyt on se kerta. Olen nimennyt sen "turhuusbudjetiksi" sen vuoksi että sillä piti olla jokin nimi ja se on budjetti, joka koskee lähinnä meikkejä, ihonhoitotuotteita, tuoksuja ja kampaamotason hiustenhoitotuotteita, joita ei saa tavallisesta ruokakaupasta. Eli periaatteessa sellaisia asioita, joita ilmankin tulisin toimeen. Tosin, meikäläisen naama ei olisi sitten enää julkaisukelpoinen blogissa ja ehkä hiuksetkaan eivät olisi niinkään hyvässä kunnossa kuin nyt. 

Turhuusbudjetti syntyi taloudellisesta tarpeesta ja ajatuksesta että rahanmenoa "turhiin" kosmetiikkaostoksiin voi vähentää ja purkkien määrän kaapissa ei tarvitse olla tähtitieteellinen. Osittain siihen liittyi myös vähän ekologista ajattelua. Jos kärsit suuresta määrästä epäonnistuneita kosmetiikkaostoksia ja kylppärin kaapit ovat pullollaan turhia käyttämättämiä tuotteita, niin suosittelen tätä tapaa erittäin lämpimästi. Ajatus on siis ihan yksinkertainen. Jokaiselle kuukaudelle on varattu sama tietyn suuruinen määräraha kosmetiikkaostoksiin. Sitä ei saa ylittää, mutta jos siitä jää käyttämättä jonain kuukautena, saa tuon summan siirtää seuraavalle kuukaudelle ja joskus se on tarpeenkin, mikäli on jotain kalliimpaa hankittavaa. Summa kannattaa miettiä omalle kukkarolle sopivaksi ja siinä pitää pysyä, lipsuminen ei ole sallittua. Ensimmäiset kuukaudet voivat tuntua hankalilta, varsinkin jos on tottunut heräteostoksiin ja on herkkä sortumaan kiusauksiin. Pidemmän päälle siihen tottuu ja hankinnat muuttuvat järkeviksi ja tarpeellisiksi kun joutuu vähän miettimään mikä tuote on loppumassa ja koska sille on varaa budjetissa. 



Näissä kuvissa on lähes koko meikkiarsenaalini ja kaikki tuotteet ovat käytössä, enkä koe tarvetta juuri enempään. Kuvista puuttuu primeri, sellainen löytyy kyllä kaapista, mutta ei  kovin hyvä, joten sen hankinta on seuraavana listalla. 



Kun levittelin meikkini tässä julkisesti esille, huomasin että ylivoimaisesti eniten löytyy huulikiiltoja ja huulipunia, ne taitavat olla minun heikkouteni. Tosin todettakoon että ylläolevassa kuvassa kullanvärisessä hylsyssä keskellä olevalla Yves Rocherin lempihuulipunallani (Rose Petillant) on hintaa reilut 10 euroa. 


Luomiväripaletteja löytyy 3, joista kuvassa on kaksi käytetyintä, ripsivärejäkin omistan tasan kaksi, punainen putkilo kuvassa ja toinen minikoinen on jossain hukka nimisessä paikassa. En juurikaan käytä ripsivärejä, usein annankin niitä pois kun saan lahjaksi tai kylkiäisenä. Ripsien ja kulmien kestoväri on jotenkin niin paljon kätevämpi varsinkin eläinperheessä.



Poskipuniakin arsenaalista löytyy kokonaiset 3 kpl. Benefitin vihreässä pahvilaatikossa oleva Dandelion  highlightin powder/puna on "meikkaamattomana" päivänä riittävä hehkun tuoja poskille,  (sitä ei pysty laittamana liikaa, se on väriltään vaaleallekin niin mieto) ja normaalina päivänä käytän sitä poskipunan kanssa tuomaan vähän hehkua poskipäille. Kylmänsävyinen pinkki poskipuna on talvikäyttöön ja lämpmän sävyisempi kesään päivetyksen kanssa.



Meikkivoiteena toimii meikkivoiteen ja ihoa kirkastavan voiteen kombo, jossa sekoitan molempiä kämmenelle puolet ja puolet. Kotikäyttöön ja vapaapäiviksi on ihoa suojaava BB-voiteen tapainen Naked Skin, joka oikeastaan vain vähän tasoittaa ja tuo hehkua. Rasiassa oleva meikkipuuteri on kiireisille päiville ja korjaamaan meikkiä. 



Vartalon kosteutukseen käytän usein kuivaöljyä tai pumppupullossa olevaa kohtuullisen edullista Yves Rocherin vaniljan tai päärynän tuoksuista kosteusvoidetta. Nyt on käytössä arvontapalkintona Tiian Minäkö keski-ikäinen? blogista arvontavoittona saatu Melvitan kuivaöljy, joka on osoittautunut tosi hyväksi tuotteeksi.

Tästä oli tarkoitus tulla hieman lyhyempi postaus, mutta koska meikkien kuvaaminen oli niin hauskaa, niin postauskin vähän venähti. Jos jaksoitte lukea tänne saakka niin minkälainen arsenaali teidän kaapeistanne kosmetiikkaa löytyy? Onko teillä budjetti käytössä vai tuleeko herkästi heräteostoksia?

Couple of years ago I decided to put a lid on to unnecessary shopping of cosmetics and started my "Vanity budget". I have this same amount every month that I let myself to use on everything related to non-grocery shop cosmetics. I apply this budjet to cosmetics, salon hair products and parfumes. It works for me very well. I only buy when I actually need something and so unused cosmetics have stopped appearing on my shelfs. If I dont use the whole budget on one month it is moved to next month´s allowence for me to use. It was first hard to stay on a budget but once you get used to it, it really works! Im now very particular about what I buy and I buy only good and needed products. I often spent less in a month than the budget is and very often even buy gifts to friends and family with that same budget. And I have room in my shelfs...:) If you want to save money and be more ecological in your cosmetic shopping, this is a good way to do it.

lauantai 14. maaliskuuta 2015

Harmaa pitkä neuletakki ja lauantailinkki - Grey long cardigan and saturday link...



Tämä viikko on mennyt flunssassa välillä töitä tehden ja välillä ihan sängyn pohjealla yhdessä hovikuvaajan kanssa. Viikon aikana olen käynyt kodin ulkopuolella tasan kolme kertaa. Kerran töissä, kerran lääkärissä ja kerran ruokakaupassa. Mistä lie taas tullutkin mutta kyllä flunssa ja kuume vaan vie vedon pois. Totesin tuossa että flunssassa ei kannata stressata vaan oikeasti levätä. Muutama kuumeisena tehty työpäivä vei aika hyvin lopunkin vedon. Harvoin sattuu että olemme hovikuvaajan kanssa ihan yhtä aikaa flussassa, yleensä se menee niin että toinen ensin ja sitten toinen heti perään. Kaipa tätäkin voi kutsua paremman puutteessa parisuhdeajaksi...  tai joinakin päivinä parisuhteen koetinkiveksi. Heh, hyvä tuuli ja flunssa kun harvoin kulkevat käsi kädessä. Onneksi alkaa jo helpottaa ja voi alkaa suunnittelemaan kevättuulia vaaterekkiinkin, se on vielä vähän talvimoodissa koten viikon varrelta-kuvista näkyy. Varovaisesti ajattelin sitä kevääseen alkaa päivittää ja kantaa villoja tuuletukseen ja säilöön, joku nimittäin ennusti viikon päästä alkavaa takatalvea, hrrrr.  


Asukuvakin on toissaviikolta, neuletakki tuntuu olevan minulle nyt ihan ikisuosikki. Ja harmaa vieläkin suosikkiväri, tosin nyt alkaisivat kevätvärit kyllä jo kutkuttamaan. Kevään trendit onneksi näyttävät olevan pitkälti viime kevään kaltaisia, ei siis tarvitse miettiä kauheasti mitään uusia hankintoja. Pastelleja, vaaleanpunaista, puuteria hyöstettynä mustalla, valkoisella ja harmaalla. Jonkun verran sinistäkin kevään muotimainoksissa on näkynyt.  Pastellisävyjä rakastavalle kevät on ihanaa aikaa, pitäisi vaan päivittää vaaterekkikiin kevääseen, siellä vielä kummittelee paksuja ja tummia talvivaatteita. Muutaman alehankinnan olen tehnyt, eivät ehkä ihan varsinaiseti kevääseen liittyä, niistä lisää myöhemmin. Yksi ostos on vielä flunssan vuoksi noutamattakin.

Kuinka viikko on sujunut siellä ruudun toisella puolella? Oletteko säästyneet kevätflunssalta ja päässeet nauttimaan auringonpaisteesta?

Lauantain linkki on tällä kertaa varsin erikoinen, ehkä monellekin jo tuttu aika kaupallinen  The Haute Pursuit, joka oli minulle kuitenkin uusi tuttavuus. Ei ihan valtavirran muotia, mutta valokuvissa oli sitä jotain...

Aurinkoista viikonloppua<3


This week has gone by mostly in a flu and working at the same time. I have been outside the house 3 times, once at doctors, one day at the office and once doing mandadtory grocery shopping. The sun has been shining all week and I have totally missed it... 
The oufit is from week before and I still seem to hang on to somewhat warm cardigans. I have trouble understanding that the spring really is here now. Finally! I need to start updating my rack into the spring right now. This spring seems to be all about the pastels once again. Lucky me, since I love pastels and I do have lot of pastel colored spring clothes allready. Gives me absolutely no excuse to go shopping... Darn...

Saturday link is The Haute Pursuit, which may be familiar to many of you, but to me it was a new one I stumbled on during the flu. Not your average middle-age fashion, but littel different gorgeous photos that drawed my attention. 

Enjoy reading and have a Great Weekend<3